Hozzávalók (kb. 6 adaghoz):
30g Gourmet Csípős magyaros fűszerkeverék
1 kg bőrös sertés császárhús
2-3 evőkanál étolaj
zsír a sütéshez
Elkészítés: A sertés császárt leöblítjük, a nedvességet leitatjuk róla. A bőrt éles késsel bevagdaljuk kis négyzetekre a húsos részig. A Gourmet Csípős magyaros fűszerkeveréket összekeverjük az olajjal és egyenletesen rákenjük a húsra úgy, hogy a bevagdalt bőr közé is kerüljön. A fűszerezett húst nyújtható fóliába (sztreccs) csomagoljuk és másnapig a hűtőben tároljuk. Egy tepsit alaposan kikenünk sertés zsírral és egy pohár száraz fehérbort öntünk bele. Az előző nap befűszerezett húst kicsomagoljuk és bőrös felével felfelé belefektetjük az előkészített tepsibe. Lefedjük. 160°C-ra előmelegített sütőben sütjük 45-50 percig. Levesszük a fedést a tepsiről és tovább sütjük 180°C-on. Közben időnként, a szép szín és a ropogósság érdekében megkenjük tejjel és a saját levével locsolgatjuk. Ha szükséges egy kevés száraz fehérbort még önthetünk alá. Ha a hús átsült egy tálra áttesszük és letakarva pihentetjük 15-20 percig.
Tipp: Párolt káposztával és burgonyapürével vagy rizzsel tálalhatjuk. Hidegen különböző salátákkal hidegtálként is kínálhatjuk.
Más húsokból is pl. comb, lapocka, csülök, de akár baromfi, vagy marhahúsból is készíthető sült ezzel a fűszerkeverékkel. Magyaros ételek készítésénél ételízesítőként is felhasználható.