Hozzávalók (kb. 6 csésze):
50g Gourmet Ételízesítő
1 kg marha nyak, lapocka vagy lábszár, szegy
6 db nyerstojás
2 l víz
Elkészítés: A húst leöblítjük, három-négyfelé vágjuk. A tojásokat felverjük. A húst feltesszük főni a Gourmet Ételízesítővel. Amikor felforrt a habját leszedjük és lassan csorgatva beleöntjük a felvert tojásokat. Fedő alatt kis lángon, gyöngyöztetve főzzük 4-5 órán keresztül. Közben folyamatosan szedjük a képződött habot és zsiradékot, hogy tiszta, áttetsző levest kapjunk. Amikor elkészült levesszük a tűzről, hagyjuk ülepedni és egy tiszta konyharuhán keresztülszűrve átmerjük egy tálba. A leveses csészékbe egy-egy nyers tojás sárgáját tegyünk és erre merjük rá a langyos levest (ne legyen forró, mert a tojás megfő).
Tipp: A levesben főtt húsból kiváló pástétomot készíthetünk (lásd a Gourmet Zöldfűszeres fűszerkeveréknél), vagy fogyaszthatjuk tormával önállóan. Ha nem fogyasztjuk el az összes levest a kihűlt, kocsonyásodott levest kisebb adagokra osztva mélyhűtőben tárolhatjuk és forró víz hozzáadásával ún. beef tea-ként is fogyaszthatjuk.
Az ételízesítőt egyébként bármely étel készítésénél felhasználhatjuk ha telt, kissé zöldséges alapízre van szükségünk. Ahol zöldséges alaplére van szükségünk víz és ételízesítő hozzáadásával helyettsíthetjük azt.