Hozzávalók (kb. 5-6 adag):
30g Gourmet Flekken fűszerkeverék
15g Gourmet Sültek fűszerkeverék
1 egész sertés dagadó (cca. 1 kg)
½ kg darált sertéshús
4 szikkadt zsemle
2 tojás
2-3 evőkanál étolaj
Zsír a sütéshez
Elkészítés: A sertés dagadót előző napon leöblítjük, törlőpapírral leitatjuk. 'Felszúrjuk' úgy, hogy zsákszerű legyen, azaz a tölteléket bele tudjuk majd tölteni. A Gourmet Flekken fűszerkeveréket összekeverjük az étolajjal és egyenletesen bedörzsöljük vele a dagadót kívül-belül. Nagyjából feltekerjük és nyújtható fóliába (sztreccs) csomagoljuk. Másnapig a hűtőbe tesszük.
A töltelék elkészítéséhez a zsemléket vízbe áztatjuk. Ha megszívták magukat kinyomkodjuk belőlük a vizet és kézzel pépesítjük. Hozzákeverjük a darált húst, a 15g Gourmet Sültek fűszerkeveréket és a két nyerstojást. Alaposan összekeverjük. A sütőt előmelegítjük 160°C-ra. Az előző nap előkészített dagadóba betöltjük a keveréket, a végét hústűkkel alaposan lezárjuk (a dagadó sülés közben erősen zsugorodik). Kizsírozott tepsibe fektetjük és az előmelegített sütőben lefedve sütjük 30-40 percig. Ezután a fedőt levéve 180°C-on tovább sütjük. Közben kevés tejjel, vagy sörrel és a saját levével időnként meglocsoljuk, hogy szép színt kapjon. Ha a sült elkészült a tepsiből kivesszük, áttesszük egy tálra és letakarva pihentetjük. Ha langyosra hűlt könnyebben szeletelhető.
Tipp: Tálalhatjuk salátákkal, rizzsel, burgonya pürével. Kiválóan illik hozzá a Gourmet Sült krumpli fűszerkeverékkel készített sült burgonya. A hideg töltött dagadó kitűnő önállóan, vagy más sültekkel együtt hidegtálakhoz pl. majonézes burgonyával, burgonyasalátával vagy más salátákkal.
Videó (feltöltés alatt) Vásárlás Termék adatlap