Hozzávalók:
2 üveg száraz vörösbor
2 dl víz
30g Gourmet Forralt Bor fűszerkeverék
1 db narancs
Barnacukor ízlés szerint
Elkészítés: A vizet forraló edénybe tesszük, beleszórjuk a fűszerkeveréket, majd lassan felforraljuk. Forrás után lefedjük kb. 10 percig, ezután (akit a fűszerek zavarnak nyugodtan leszűrheti) hozzáöntjük a bort. Visszahelyezzük a tűzre és forrásig melegítjük. A fűszeres, forralt borunk elkészült, igény szerint teával, vízzel gazdagíthatjuk. Beleöntjük a poharakba, amibe a megmosott, felkarikázott narancsot és ízlés szerint, plusz édesítésként barnacukrot is tehetünk. Forrón a legmelengetőbb fogyasztani!
Tipp: Hosszú téli estéken, készíthetünk grogot a fűszerkeverékkel, amikor fekete teát készítünk, ezt ízesítjük a forraltbor fűszerkeverékkel és rumot, teszünk bele, melegen, de nem forralva. A pohár száját pedig citromlébe mártva díszíthetjük kristálycukorba forgatva. Gazdagíthatjuk narancs és citromkarikákkal az italunkat. Mindenképpen melegen ajánljuk fogyasztani.
A fűszerkeverék kiválóan alkalmas kompótok, gyümölcslevesek, gyümölcsszószok és gyümölcssaláták fűszerezésére is.