Hozzávalók (kb. 5-6 tányér):
30g Gourmet Halászlé fűszerkeverék
1,5 kg tisztított apróhal, és/vagy nagyobb halak feje, farka
5-6 db halszelet
2-3 nagy fej vöröshagyma
1 púpozott evőkanál sertészsír, vagy ennek megfelelő étolaj
ízlés szerint só
Elkészítés:
Alaplé:
A hagymákat megtisztítjuk és kockára aprítjuk. Nagyobb lábasban (bográcsban) a zsiradékot felhevítjük és a hagymát szalmasárgára sütjük. Beleforgatjuk az apróhalat, fejet, farkat és felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. 2-3 órát lassú tűzön forraljuk, ha szükséges egy kevés vízzel időnként felönthetjük. Ha elkészült passzírozón, szitán áttörjük.
Halászlé:
Az elkészített, vagy kész alaplevet kiegészítjük vízzel kb. 2 literre. Hozzáadjuk a Gourmet Halászlé fűszerkeveréket. Ha felforrt (az ínyencek hozzáönthetnek fél-egy pohár száraz vörösbort) lassú tűzön addig forraljuk, hogy a habját elfője (kb. 5-10 perc). Ízlés szerint utánsózható, majd hozzáadjuk a halszeleteket és néhány perc főzés után tálalhatjuk.
Tipp: Kifőtt un. gyufatészta hozzáadásával bajai jellegű halászlevet készíthetünk.
Videó (feltöltés alatt) Vásárlás Termék adatlap