Hozzávalók (kb. 3 pizzához):
Feltét:
30g Gourmet Pizza fűszerkeverék
15 dkg pizzasonka, vagy más ehhez hasonló sonka készítmény
6-7 dkg húsos füstölt szalonna
10 dkg félkemény sajt (Ementáli, Trappista, stb.) a feltéthez
1 db krémfehér sajt
5-6 db közepes, vastaghúsú paradicsom
½ (kisebb) üveg fekete olajbogyó lecsepegtetve
2 közepes fej vöröshagyma
Ízlés szerint parmezán, trappista a feltétre ráolvasztani
Olívaolaj a forma és a pizzák kenéséhez
Tészta:
60 dkg liszt
5 dkg élesztő
10-12 g só
1 evőkanál olivaolaj
Langyos víz
Elkészítés: A lisztbe belekeverjük a sót és az olívaolajat. Addig keverjük, morzsoljuk míg az olaj egyenletesen eloszlik a lisztben. Hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt és annyi langyos vizet, hogy kemény tésztát tudjunk belőle gyúrni. Letakarva félretesszük kelni (Nem kell teljesen megkeleszteni. A kész pizza finomabb és ropogósabb ha nem kelesztjük túl a tésztát). A paradicsomokat meghámozzuk, az olajbogyókkal együtt apró kockákra vágjuk és egy szűrőben hagyjuk lecsepegni. A krémfehér és a félkemény sajtot, a pizzasonkát, a szalonnát és a hagymát is felkockázzuk. Egy serpenyőben a szalonnát zsírjára sütjük, hozzádobjuk a vöröshagymát és üvegesre pároljuk és a pizzasonkát lepirítjuk a szalonnás hagymás alapon. Levesszük a tűzről és ha kissé kihűlt hozzákeverjük a paradicsomot, olajbogyót, a kockázott sajtokat, a Gourmet Pizza fűszerkeveréket és összekeverjük. A kelt tésztát három egyenlő részre osztjuk és kiolajozott pizzaformába nyújtjuk. Megkenjük kevés olívaolajjal és a feltétet egyenletesen ráterítjük. Megszórjuk reszelt sajttal, vagy megrakjuk mozzarella szeletekkel és készre sütjük.
Videó (feltöltés alatt) Vásárlás Termék adatlap