Hozzávalók:
1-1,2 kg oldalas egyben, vagy megfelelő darabokra vágva,
vagy csíkozva
30g Gourmet Barbecue fűszerkeverék
1 db megfelelő méretű sütőzacskó
Elkészítés: Az oldalast alaposan befűszerezzük a Gourmet Barbecue fűszerkeverékkel, hogy mindenhol egyenletesen legyen rajta. Belehelyezzük a megfelelő méretű sütőzacskóba, a zacskót néhány helyen megszúrjuk, hogy a majd keletkező gőz el tudjon távozni. Tepsire helyezzük és 190°C-os sütőben kb. 2-2,5 óra alatt puhára pároljuk. Ezután a sütőzacskó tetejét levágjuk, a sütőt 200-220°C-ra melegítjük és az oldalas külsejét ropogósra sütjük. Egyszerre kapunk kívül ropogós, belül omlós sült oldalast.
Tipp 1: Ugyanezzel a módszerrel csirkeszárnyat is készíthetünk, de a párolási idő akkor csak kb. 1 óra.
Tipp 2: A sütőzacskóba zöldségköretet is tehetünk, és a hússal együtt elkészíthetjük (pl. steakburgonya, hagymakarika, sárgarépa, amelyek felületét ugyanezzel a keverékkel enyhén ízesíthetjük.
Tipp 3: Az oldalas mellé a sütőzacskóba helyezhetünk karikára vágott vöröshagymát és/vagy burgonyát.