Hozzávalók:
1-1,2 kg oldalas egyben, vagy megfelelő darabokra vágva, vagy csíkozva
30g Gourmet Oldalas fűszerkeverék
Méz
Sütéshez: sertészsír
Elkészítés: Az oldalast alaposan befűszerezzük a Gourmet Oldalas fűszerkeverékkel, hogy mindenhol egyenletesen legyen rajta. Tepsibe helyezzük, 1 dl vizet adunk hozzá, és 180°C-os sütőben kb. 0,5 óráig lefedve pároljuk. Utána a fedőt eltávolítva mézet csurgatunk rá ízlés szerinti mennyiségben, majd kb. 160°C-on készre sütjük. Az utolsó 10 percben 200°C-on rápirítunk. Szebb és finomabb lesz, ha közben a saját levével párszor meglocsoljuk. Javasoljuk, hogy tálalás előtt a sütőedényből kivéve tartsuk lefedve 10-30 percet. Így az ízek összeérnek, nem szárad ki az oldalas.
Tipp 1: A párolás kezdetekor önthetünk a sütőedénybe a víz helyett ízlés szerint sört.
Tipp 2: Az oldalas párolása után zöldségköretet is tehetünk a hús mellé, és együtt sütjük készre.
Tipp 3: A klasszikus tálalás a párolt káposzta és főtt hasábburgonya.