Hozzávalók:
Kb. 60 dkg darált hús (sertés, pulyka)
30g Gourmet Fasírozott fűszerkeverék
3 db zsemle
1-2 db tojás
Sütéshez: olaj
Elkészítés: A zsemléket kockára vágjuk, beáztatjuk vízbe, majd kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a darálthúshoz, rászórjuk a Gourmet Fasírozott fűszerkeveréket, összedolgozzuk, majd ráütjük a 1-2 db egész tojást és homogenizáljuk. Kézzel megformázzuk, kicsit meglapítjuk, beleforgatjuk zsemlemorzsába, majd olajban kisütjük.
Tipp 1: Gazdagíthatjuk a fasírtot reszelt zöldségekkel, cukkínivel, sárgarépával, céklával, sült vöröshagymával.
Tipp 2: A fasírtokat becsavarhatjuk szeletelt, nyers baconba, muffin sütőformába helyezzük, majd 180°C-ra előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Tipp 3: Az elkészített fasírtmasszából Stefánia vagdaltat is készíthetünk. Őzgerincformát kizsírozunk és behintjük zsemlemorzsával. A formát félig töltjük a fasírtkeverékkel és főtt keménytojásokkal végigrakjuk. A massza másik felével egyenletesen befedjük a tojásokat. A tetejét is megszórjuk zsemlemorzsával és 180°C-os sütőben átsütjük.