Hozzávalók:
Kb. 6-8 db közepes méretű krumpli
30g Gourmet Sült Krumpli fűszerkeverék
Kb. 10-15 dkg szalonna
2-3 tojás
1 kis pohár tejföl
1-2 evőkanál étolaj
Snidling, vagy újhagyma a tálaláshoz
Elkészítés: Hámozzuk meg a krumplikat, mossuk meg és vágjuk nagyobb cikkekre. Itassuk le róluk a nedvességet. Ezután helyezzük egy nagyobb tálba és szórjuk rá a Gourmet Sült Krumpli fűszerkeveréket, öntsük rá a kb. 2 evőkanál olajat és az egészet alaposan forgassuk össze, hogy mindenhol egyenletesen bevonja.
A befűszerezett krumplit tegyük bele egy tűzálló tálba, vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd az egészet tegyük egy 180°C-ra előmelegített sütőbe, és letakarva párolva süssük kb 15 percig.
A szalonnát vágjuk fel vékony szeletekre és irdaljuk be. Amikor levesszük a fedőt helyezzük a sütőbe a krumpli közé. Süssük együtt további 10 percig.
A felvert tojásokat egy kevés sóval keverjük el a tejfölben. Amikor már majdnem kész az étel (kb. 10 perc a szalonna berakása után) öntsük a tetejére egyenletesen és süssük készre.
Tálaláskor apróra vágott snidlinggel, vagy újhagymával díszíthetjük.
Tipp: Fogyaszthatjuk salátákkal, vagy önmagában, de sültek mellé köretként is felhasználható. Hidegtálak egyik eleme is lehet akár.
Videó (feltöltés alatt) Vásárlás Termék adatlap