Hozzávalók (kb. 1400g húshoz):
30g Gourmet Szárnyas fűszerkeverék
10-15 g só
1 egész grillcsirke
3 evőkanál étolaj
Zsír a sütéshez
Elkészítés: A grillcsirkét tisztítsuk meg és alaposan öblítsük le. Hagyjuk lecsepegni és törlőpapírral itassuk szárazra. A Gourmet Szárnyas fűszerkeveréket keverjük össze az étolajjal és a sóval és egyenletesen dörzsöljük szét a grillcsirke felületén és a belsejében. Takarjuk le és 2-4 órára tegyük hűtőszekrénybe. Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra. Egy tűzálló tálat kenjünk ki zsírral. Tegyük be a fűszerezett csirkét. A szárnyvégeket és comb forgóit tekerjük be alufóliával, hogy ne égjenek meg. Lefedve süssük 30-35 percig. Ezután vegyük le a fedőt és 180°C-on süssük ropogósra. Időnként locsoljuk meg a saját levével, hogy szebb színt kapjon és zamatosabb legyen.
Tipp: Tálalhatjuk egyben, vagy darabolva, salátákkal, Gourmet fűszeres sültburgonyával, rizzsel.
A maradék sültcsirkéből - ha feldaraboljuk - salátával, lilahagymával, uborkával, retekkel, paradicsommal, olajbogyóval, pirított kenyérkockákkal és ízlés szerinti öntettel kiváló gazdag saláta készíthető.