A cajun Észak-Amerika délkeleti részének egyik konyhai irányzata. (A cajun kifejezést eredetileg azokra a francia telepesekre használták, akik Kanada keleti részéről költöztek erre a területre a brit invázió elől menekülve a 18. század közepén). Jellegzetessége, hasonlóan a másik irányzathoz a creole-hoz, hogy a francia, a latin és az afrikai behatások keveredtek az idők során egy jellegzetes, helyi alapanyagokat felhasználó konyhaművészetbe.
Keverékünket elsősorban marha-, sertés- és baromfihúsokhoz ajánljuk! De felhasználható még grillezett sajtok és zöldségek, steakburgonya fűszerezésére, vagy saláták ízesítéséhez is.
A fűszerkeverék felhasználása rendkívül egyszerű. Sajtok és zöldségek esetén szárazon szórjuk a felületre a keveréket. Húsoknál kevés olajjal összeforgatva pácoljuk a lefűszerezett darabokat. Ezt a műveletet, az alapanyagtól függően 0,5-12 órával a sütés, grillezés megkezdése előtt végezzük el. 30g kb. 0,85 kg hús pácolásához elegendő.
A fűszerkeverék, az ajánlott adagolás szerinti felhasználás esetén, az általános fogyasztási szokásoknak megfelelő sómennyiséget is tartalmazza.
Videó (feltöltés alatt) Vásárlás (feltöltés alatt) Termék adatlap