Javasolt adagolás: egy csomag fűszerkeverék 10 kg alapanyaghoz elég.
A fűszerkeverék tartalmazza a szükséges mennyiségű sót.
Alapanyagok:
5 kg főtt rizs (2 kg nyers rizst 4 liter vízben puhára főzünk, amiből kb.5kg főtt rizs lesz)
4 kg bőrös, zsíros főtt húsrészek
1 liter vér (sertés vagy marha)
1 csomag Gourme Véres Hurka fűszerkeverék
Elkészítés: először a puhára főtt húsrészeket kisebb tárcsán (4 mm) ledaráljuk. Feltétlenül ügyeljünk arra, hogy daráláskor a kés a darálóban megfelelően éles legyen. Csak így érhetjük el azt, hogy az ún. metszéslap megfelelő legyen, a húsrészek ne kenődjenek szét, hanem kialakuljon a megfelelő mozaikosság.
A ledarált alapanyagot és a főtt rizst egy nagyobb tálban szétterítjük és egyenletesen rászórunk egy tasak Gourmet Véres Hurka fűszerkeveréket, majd hozzáöntjük a megfelelő mennyiségű vért is. Ezután a fűszerezett alapanyagokat alaposan keverjük át többször is, mindaddig, amíg a massza homogénné nem válik. A hurka masszába tehetünk valamennyi szikkasztott, kockázott zsemlét is, de figyeljünk oda arra, hogy a hozzáadott mennyiség arányaiban ne legyen túl sok, illetve a kockák mérete se legyen túl nagy.
A kész masszát sertés vékonybélbe (ajánlott kaliber 34-38 mm) töltjük. Ezután 75 ⁰C-os vízben kb. 30 percet főzzük, majd hideg vízben lehűtjük és azt követően pedig lecsöpögtetjük.