Hozzávalók (4 személyre):
0,5 kg burgonya
2 fej vöröshagyma
1 db csípős zöldpaprika
30g Gourmet Magyaros fűszerkeverék
30-35 dkg tarhonya
1 szál füstölt kolbász
3 pár virsli
Olaj
Elkészítés: Meghámozzuk, megmossuk és kockára vágjuk a burgonyát, a vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, a csípős paprikát feldaraboljuk.
A hagymát az olajon megdinszteljük, beletesszük a burgonyát, kicsit lepirítjuk, majd félrehúzva a tűzről a csípős paprikát, a magyaros fűszerkeverék felét rászórjuk. Összekeverjük, felöntjük vízzel, hogy ellepje, tovább főzzük.
A tarhonyát egy tepsiben szétterítve 160°C-ra melegített sütőben megpirítjuk.
10 perc főzés után a krumpliba belekarikázzuk a kolbászt, felforraljuk és beletesszük a pirított tarhonyát, pótoljuk a vizet, hogy ellepje. Rászórjuk a maradék magyaros fűszerkeveréket. Gyakran kevergetjük.
A virsliket bevagdossuk X alakban és 10 perc elteltével beletesszük a sűrűsödő ételünkbe. Esetleg, ha szükségét érezzük utána sózhatunk. A lassú tűzön kb. még 5-6 perc mindent együtt készre főzünk.
Tipp: A pásztortarhonya elkészíthető bográcsban is. Ebben az esetben kockázott füstölt szalonna zsírjában pirítjuk a hozzávalókat, de fordított sorrendben. Tehát hagyma, paprika, tarhonya, majd ezután engedjük fel, és a végén tesszük bele a burgonyát és virslit.
Kolbász és virsli helyett készíthetjük maradék pörkölt felhasználásával is.