Hozzávalók (kb. 5-6 tál):
30g Gourmet Sültek fűszerkeverék
1-1,2 kg sertés tarja
1 szál petrezselyemgyökér
2 szál sárgarépa
½ zellergumó
2 fej vöröshagyma
1 üveg barnasör
Liszt
Zsír a sütéshez
Elkészítés: A tarját öblítsük le, majd itassuk le a felesleges nedvességet. Szeleteljük fel ujjnyi vastag szeletekre. Egy tálban szórjuk rá a Gourmet Sültek fűszerkeveréket, forgassuk át, hogy a fűszerkeverék egyenletesen eloszoljon a húson. Fedjük le és tegyük 2-3 órára hűtőszekrénybe. A tisztítsuk és mossuk meg a zöldségeket. A vöröshagymát vágjuk vékony csíkokra, a zöldségeket aprítsuk fel kockára. Tegyük egy tálba hintsük meg 1 evőkanálnyi Gourmet Ételízesítővel és keverjük össze alaposan. Egy közepes tepsit, vagy tűzálló tálat kenjünk ki sertészsírral és öntsük bele a barnasör felét. Vegyük elő a húst. A szeleteket forgassuk lisztbe és fektessük a tepsibe úgy, hogy a szeletek közé szórjunk a nyers zöldségekből. Fedjük le a tepsit és tegyük 160°C-ra előmelegített sűtőbe. Párolva süssük 35-40 percig. Vegyük le a a fedést és 180°C-on süssük tovább. Közben locsolgassuk a barnasörrel úgy, hogy a kész sült szaftos maradjon.
Tipp: Gourmet Sült krumpli fűszerkeverékkel készített rösztivel tálaljuk.
Videó (feltöltés alatt) Vásárlás (feltöltés alatt) Termék adatlap