Hozzávalók:
3 db kb 300 g-os pisztráng pikkelyezve, tisztítva
30g Gourmet Halak fűszerkeveréke
1 csokor kapor, vagy 3 rozmaring gally
Citrom
Oliva olaj
Elkészítés: A pisztrángok mindkét oldalát és a belsejét is alaposan befűszerezzük, hogy mindenhol egyenletesen legyen rajta a Gourmet Halak fűszerkeverék. A belsejébe 1/3-1/3 csokor kaprot, vagy 1-1 gally rozmaringot teszünk. Tepsibe, sütőpapírra helyezzük, meglocsoljuk olivaolajjal és 180°C-os sütőben kb. 15 percig ropogósra sütjük. Tálaláskor citromkarikákat helyezzünk a sült pisztráng tetejére.
Tipp: Tálaláshoz köretként főtt, petrezselymes burgonyát, vagy grillezett zöldséget javasolunk.
Bármilyen kisebb testű hal (a szálkák miatt irdalásra szükség lehet), vagy nagyobb halak filéjének elkészítéséhez kiváló. Készíthetjük serpenyőben, vagy sütőlapon is. A kapor és a rozmaring ebben az esetben elhagyható. A kész sült halat meglocsolhatjuk citrommal, vagy kevés sóval és Gourmet Halak fűszerkeverékkel elkevert tejföllel.
Rácponty fűszerezéséhez is felhasználható.