Hozzávalók:
1 db pecsenyekacsa
2 dl víz
30g Gourmet Rozmaringos fűszerkeverék
10-15 g só
1 db narancs
1 db nagy fej vöröshagyma
1 db alma
Elkészítés: A kacsát megmossuk, bőrét mindenhol bevagdossuk, hogy a húst ne érje. Ezután a fűszerkeverékkel és a sóval belül és kívül is egyenletesen befűszerezzük, hogy a fűszer mindenhol érje. A fűszerezett kacsát tepsibe helyezzük mellé öntjük a 2 dl vizet, a vöröshagymát, a narancsot és az almát felkarikázzuk és köré helyezzük. Fóliával letakarjuk és 200°C-os sütőben kb. 2 órát sütjük, majd a fóliát levéve 30 percig sütjük, levével locsolgatjuk megfordítjuk a kacsát és a másik oldalt is fólia nélkül 30 percig sütjük, maradék levével locsoljuk.
Így a kacsa mindenhol ropogósra sül, belül omlós marad és rendkívül kellemes ízharmóniát áraszt. Daraboljuk és tálaljuk.
Tipp: Tálaláshoz párolt vöröskáposztát és petrezselymes burgonyapürét ajánlunk.
Ha igazán ínyenc módon akarjuk készíteni, akkor a sült szaftját szűrjük le, és tartsuk melegen. A szűrt pecsenyelébe reszeljünk narancshéjat és facsarjuk bele a narancs levét is. Kevés mézzel is gazdagíthatjuk az ízeket. Vajjal, liszttel és a leszűrt pecsenyelével készítsünk fehérmártást. Tálaláskor külön szervírozzuk a sült mellé.