Hozzávalók (kb. 8-10 tál):
15g Gourmet Gyros fűszerkeverék
1 kg csirkemell filé
4-5 evőkanál olivaolaj
Olaj a sütéshez
Elkészítés: A leöblített húsról leitatjuk a nedvességet és ujjnyi csíkokra vágjuk. Megszórjuk a Gourmet Gyros fűszerkeverékkel, ráöntjük az olíva olajat és alaposan összekeverjük. Lefedve 2-3 órára hűtőbe tesszük (közben előkészíthetők a tálhoz az egyéb hozzávalók zöldségek, tzatziki szósz, stb.). Ha az ízek kellően átjárták a húst egy lapos, nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és húst pirulásig sütjük benne.
Tipp: Fogyasztható tortillával, pitával, lepénykennyérrel, sült burgonyával. Kiegészítőnek felhasználható jégsaláta, uborka, paradicsom, chili paprika, csemegekukorica, főtt bab. Szósznak elsősorban tzatziki, salsa vagy ízlés szerint bármilyen pikáns szósz.
Ha nem sajnáljuk az időt és igazi 'streetfood' élményt szeretnénk, akkor a gyros sült felhasználásával a fenti összetevőkkel készíthetünk burrito-t és taco-t is.