Hozzávalók (kb. 6-8 adaghoz):
1-1,2 kg csirkemell filé
0,3 l tej
15 g só
30g Gourmet Chili-lime gyömbér fűszerkeverék
Panírozáshoz: liszt, tojás, tört Cornflakes, vagy pankómorzsa
Sütéshez: zsír, vagy olaj
Elkészítés: A csirkemell filét 2-3 cm-es csíkokra vágjuk, majd belehelyezzük a tejbe, amelybe belekevertünk 25 g sót és a ½ tasak fűszerkeveréket. Hűtőbe helyezzük pihenni, néha át forgatjuk. 2-3 óra elteltével a fűszeres sós levet szitán keresztül leöntjük a mellcsíkokról (még ne öntsük ki!).
A maradék 25 g fűszerkeveréket belekeverjük a lisztbe, a tojásba teszünk kb. 2 evőkanállal a szitán leszűrt sós, fűszeres tejből. A Cornflakes-t kb. 5-6 mm-es darabokra törjük. Hagyományos liszt, tojás, panírmorzsa sorrendben elvégezzük a csíkok panírozását. Ezután a csíkokat forró olajban vagy zsírban serpenyőben, vagy olajsütőben kisütjük. A sütést Air Fryer-ben is végezhetjük, vagy sütőben sütőpapíron, de akkor kis mennyiségű olajat vagy zsírt kell a panírozott darabokra rákenni.
Tipp 1: Ínyencek a tejbe 1-2 evőkanál tequilát is önthetnek .
Tipp 2: A csirkemellcsíkokhoz chili-lime fűszerkeverékkel ízesített zöldségköretet ajánlunk.
Tipp 3: A chili-lime fűszerkeverékkel olíva olaj és ecet hozzáadásával salátaöntetet is készíthetünk.