Javasolt adagolás: egy csomag fűszerkeverék 10 kg alapanyaghoz elég.
A fűszerkeverék tartalmazza a szükséges mennyiségű sót.
Alapanyagok:
5 kg csont nélküli sertésfej,
1,5 kg sertésnyelv,
1,5 kg sertésszív,
2 kg sertésbőrke,
1 csomag Papack Disznósajt fűszerkeverék.
Elkészítés: először az alapanyagokat puhára főzzük, majd még melegen, tetszőleges méretűre felaprítjuk.
Az így előkészített és felaprított alapanyagokat egy nagyobb tálban vagy tálcán szétterítjük és egyenletesen rászórunk egy tasak Papack Disznósajt fűszerkeveréket. Ezután a fűszerezett alapanyagokat alaposan keverjük át többször is, mindaddig, amíg a massza homogénné nem válik.
Ezt követi a töltés fázisa, használhatunk sertésgyomrot, vagy akár nagyobb kaliberű (kb. 120 mm átmérőjű) műbelet is. Ha végeztünk a töltéssel, a betöltött disznósajtot 75 ⁰C-os vízben kb. 30 percet főzzük, majd hideg vízben lehűtjük és azt követően pedig lecsöpögtetjük.
Ízlés szerint préselhetjük, füstölhetjük is a már elkészült disznósajtunkat.