Hozzávalók (kb. 6-8 adag):
30g Gourmet Zöldfűszeres fűszerkeverék
60-70 dkg maradék sült és/vagy leveshús (akár a leves-
zöldség is felhasználható)
10 dkg füstölt szalonna
15 dkg félkemény sajt (Ementáli, Pannónia, Maasdamer,
Cheddar, Trappista)
3 db szikkadt zsemle
3 fej vöröshagyma
2 nyers tojás
zsemlemorzsa és zsír a sütéshez
Elkészítés: Sült/főtt húsmaradékból távolítsuk el a csontokat. A zsemléket áztassuk hideg tejbe (vagy vízbe). A vöröshagymát, a sajtot és a szalonnát kockázzuk fel. A húst (ha van a leveszöldséget is) daráljuk le nagylyukú tárcsán. Nyomjuk ki a zsemléktől a felesleges nedvességet és kissé darabosra hagyva pépesítsük. A szalonnát kevés zsíron süssük üvegesre, dobjuk bele a hagymát és azt is pároljuk üvegesre. Hagyjuk egy kicsit hűlni (különben megolvad a sajt). Keverjük bele a húst, a zsemlét, a sajtot, a Gourmet Zöldfűszeres fűszerkeveréket és a nyers tojásokat. Keverjük alaposan össze. Egy, vagy több megfelelő méretű sütőformát kenjünk ki zsírral és zsemlemorzsával hintsük be. Öntsük bele a pástétom masszát, simítsuk egyenletesre és szórjuk meg zsemlemorzsával. 160°C-os sütőben lassan, hogy ki ne száradjon süssük készre. A kiszáradás ellen tehetünk a sütőbe egy tűzálló edényben vizet, ami a párolgásával megakadályozza a pástétom kiszáradását.
Tipp: A pástétomot hagyjuk kihűlni, úgy könnyebben szeletelhető. Önmagában is fogyasztható, vagy hidegtálakhoz salátákkal önállóan, esetleg más sültekkel. Főzelékekhez feltétként. Szendvicsekbe felvágott helyett.
Videó (feltöltés alatt) Vásárlás Termék adatlap