Hozzávalók (kb. 5-6 adag):
30g Gourmet Lángoló Szárnyak fűszerkeverék
1 kg csirkeszárny
2-3 evőkanál étolaj
4-5 evőkanál méz
Zsír a sütéshez
Elkészítés: A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, leöblítjük és a felesleges nedvességet leitatjuk. A Gourmet Lángoló Szárnyak fűszerkeveréket összekeverjük az étolajjal, utána pedig a csirkeszárnyakkal. Lefedve 3-4 órát a hűtőben tároljuk. Egy tepsit, vagy tűzálló tálat kikenünk zsírral és beleterítjük a fűszeres csirkeszárnyakat. Lefedve, 160°C-ra előmelegített sütőben sütjük 15 percig. Ezután levesszük a fedőt és 180°C-on továbbsütjük. Ha a szárnyak már majdnem megsültek csorgassuk rá a mézet, és süssük még 5-10 percig, hogy a méz ráolvadjon és szép barnás színt kapjon.
Tipp: Elkészíthető grillezve rácson, vagy sütőlapon is. Tálalhatjuk különböző salátákkal, rizzsel, vagy sült burgonyával, pl. a Gourmet Sült Krumpli fűszerkeverékkel készített rösztivel.
A név ellenére nem csak szárnnyal készíthető bármilyen sült fűszerezéséhez felhasználható. Azoknak ajánljuk, akik a csípős ízeket kedvelik.
Raguk, pörköltek, levesek fűszerezéséhez is felhasználható, ahol szeretnénk pikáns csípős ízt elérni és a paprika pirossága nem hátrány.