Hozzávalók (kb. 6 adag):
30g Gourmet Fokhagymás- Borsos fűszerkeverék
1 kg sertéscomb, lapocka vagy tarja
15-20 dkg zöldborsó (friss, vagy fagyasztott)
3 fej vöröshagyma
5-6 nagyobb ecetes csemege uborka
1 csapott evőkanál étkezési keményítő
½ pohár száraz fehérbor
Sertészsír az elkészítéshez
Elkészítés: A húst leöblítjük vékony csíkokra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és szintén csíkokra vágjuk. A csemegeuborkát úgyszintén. Egy lábasban felforrósítjuk a zsírt és átforgatjuk és megfonnyasztjuk benne a vöröshagymát. Beletesszük a húst és kevergetve fehéredésig sütjük. Felöntjük egy kevés vízzel, hozzáadjuk a Gourmet Fokhagymás-Borsos fűszerkeveréket. Fedő alatt kis lángon pároljuk 30-40 percig (ha szükséges kevés vizet önthetünk alá), majd hozzáöntjük a zöldborsót. Tovább pároljuk míg a zöldborsó és a hús elkezd puhulni. Ekkor hozzáadjuk a csemege uborkát és a fehérbort. Tovább pároljuk néhány percig majd hozzáadjuk a keményítőt. Felforraljuk és besűrítjük, hogy kellően szaftos legyen.
Tipp: Tálalható tarhonyával, rizzsel vagy kifőtt tésztával. Az étel baromfihúsból is készíthető. Zöldborsó és uborka helyett/mellett más zöldségekkel is készíthető.
A ragut hosszú lére engedve és tejföllel-liszttel behabarva ízletes ragulevesnek is elkészíthető.