Javasolt adagolás: egy csomag fűszerkeverék 10 kg alapanyaghoz elég.
A fűszerkeverék tartalmazza a szükséges mennyiségű sót.
Alapanyagok:
3,5 kg főtt rizs (1,5 kg nyers rizst 2,5 liter vízben puhára főzünk, amiből kb. 3,5kg főtt rizs lesz)
4 kg bőrös, zsíros főtt húsrészek
2,5 kg máj (sertés vagy marha)
1 csomag Gourmet Májas Hurka fűszerkeverék
Elkészítés: először a puhára főtt húsrészeket és a májat kisebb tárcsán (4 mm) ledaráljuk. Feltétlenül ügyeljünk arra, hogy daráláskor a kés a darálóban megfelelően éles legyen. Csak így érhetjük el azt, hogy az ún. metszéslap megfelelő legyen, a húsrészek ne kenődjenek szét, hanem kialakuljon a megfelelő mozaikosság.
A ledarált alapanyagot és a főtt rizst egy nagyobb tálban szétterítjük és egyenletesen rászórunk egy tasak Gourmet Májas Hurka fűszerkeveréket. Ezután a fűszerezett alapanyagokat alaposan keverjük át többször is, mindaddig, amíg a massza homogénné nem válik.
A kész masszát sertés vékonybélbe (ajánlott kaliber 34-38 mm) töltjük. Ezután 75 ⁰C-os vízben kb. 30 percet főzzük, majd hideg vízben lehűtjük és azt követően pedig lecsőpőgtetjük.