Hozzávalók (kb. 6-8 adag):
30g Gourmet Vadak fűszerkeverék
1-1,2 kg vadgerinc (őz, szarvas, vaddisznó esetleg vadnyúl), vagy
hagyományos húsok (bélszín, szűzpecsenye, báránygerinc) is
elkészíthetők ezzel a recepttel
1-2 evőkanál étolaj a pácoláshoz
Szükség szerinti étolaj vagy zsír a sütéshez
Ízlés szerint só
Elkészítés: A gondosan formázott, lehártyázott és megmosott húsról a nedvességet leitatjuk. Egyenletes rétegben behintjük / forgatjuk a Gourmet Vadak fűszerkeverékkel. Meglocsoljuk az étolajjal és szorosan belecsavarjuk nyújtható (sztreccs) fóliába és egy napra a hűtőbe tesszük, hogy az ízek átérjenek, a sült kellően fűszeres és zamatos legyen.
A sütés előtt 1-1,5 órával a húst vegyük ki a hűtőből és hagyjuk szobahőmérsékletre melegedni. A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. Távolítsuk el a húsról a fóliát. Egy megfelelő méretű serpenyőben forrósítsunk olajat, vagy zsírt és kérgesítsük be a fűszeres hús minden oldalát. Akkor megfelelő a kéreg ha a hús barna színt kap és elkezd zsugorodni (cca. 2-3 perc oldalanként). Ezután a kérgezett húst helyezzük tepsire vagy grillrácsra és 180°C-on süssük készre (a hús méretétől függően ez 10-40 perc). A kész sültet tálra fektetve, letakarva pihentessük cca. fél órát, hogy a szaftos állapotot elérjük. Ezután szeletelhető és tálalható.
Tipp: Salátákkal, sült burgonyával (pl. Gourmet Sült krumpli fűszerkeverékkel készült röszti), rizzsel fogyasszuk. A Gourmet Vadak fűszerkeverék kíválóan alkalmas vadpörköltek, raguk, vadas mártás és pástétomok ízesítéséhez is.
Videó (feltöltés alatt) Vásárlás Termék adatlap